Actueel


Agenda

 • 14-09-2018 Officiele opening Verenigingsgebouw
 • 17-10-2018 Ontvangst Zusterverenigingen uit de Regio
 • 17-11-2018 Aanvang 20.00 uur Presentatie Winkeltjes
 • 24-11-2018 Aanvang 14.00 uur Presentatie Winkeltjes

 


Download
Foto puzzel alleen 2018 klein.pdf
Adobe Acrobat document 229.6 KB

Broedermaaltijd voor onze medewerkers

 Het bestuur van de Historische Vereniging Sint-Pancras is haar medewerkers zeer dankbaar voor het vele werk dat door hen belangeloos wordt verricht. Op initiatief van de redactiecommissie werd op zaterdag 25 November een broedermaaltijd voor alle medewerkers georganiseerd.

 

 

Broeder is een Westfries streekgerecht. Broederbeslag wordt in een broederzak gedaan, waarna men het in een pan water twee uur laat koken. De broeder wordt met een draadje in plakken gesneden en met een sausje van boter en stroop geserveerd. Het smakelijkst wordt de broeder door de plakken op te bakken en dan met de warme boter en stroop te overgieten.

De dames van de redactiecommissie, Nelleke Bruns, Annamarie Wognum en Bianca Breed, hadden Tiny van Veen gevraagd de broeder te bakken. Tiny is namelijk een expert op dit gebied!

In ons nieuwe onderkomen op Nobelhof 1 werd de broeder opgebakken en opgediend door bovengenoemde dames.

Dit, nadat de anwezigen vooraf een drankje en een historische wandeling onder leiding van onze gidsen voorgeschoteld kregen. Dit maakte de trek alleen maar groter en de broeder ging er daarom in als koek. Voor voorzitter Jos Neve e n verschillende medewerkers was dit de eerste kennismaking mt dit traditionele streekgerecht en het smaakte naar meer. Gelukkig zijn broederzak en recept verkrijgbaar bij de vereniging. Met een drankje en een gezellige kwis kwam een einde aan deze zeer geslaagde bijeenkomst. Het bestuur is Bianca, Annamarie, Nelleke en Tiny zeer dankbaar dit prachtige initatief.

HVSP in de krant

In de Alkmaarsche Courant van afgelopen zaterdag 19 augustus een leuk artikel over de nieuwe "eigen" plek van de vereniging.


Historische wandelingen in Sint Pancras

In het kader van de Langedijker Woensdagen organiseert de Historische Vereniging Sint-Pancras in de maanden juli en augustus weer elke woensdag historische wandelingen door het dorp.

 

Onder leiding van een gids kan een wandeling worden gemaakt van ± 3 km. die 2 uur duurt. De wandelingen beginnen om 14.00 uur en om 19.00 uur vanaf Nobelhof 1, 1834 VA Sint Pancras. Maximale groepsgrootte: 8 personen. De wandelingen zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de verenigingskas wordt zeer op prijs gesteld. U dient zich van te voren op te geven op één van de volgende adressen:

 

·         Bram Kout, Benedenweg 84. Tel. 072-5643012. E-mail: bramjannie@quicknet.nl

·         Jan Steltenpool, Sperwer 18. Tel. 072-5642908. E-mail: janenelja@quicknet.nl

·         Jaap de Wit, Van de Vijzellaan 11 Tel. 072-5642906. E-mail: jj.wit@ziggo.nl

 

In de periode mei t/m oktober kunt u ook op een andere dag dan de woensdag reserveren, echter alleen als er gidsen beschikbaar zijn.


Inloopmiddag Nobelhof 1 medewerkers en sponsors

Nobelhof 1
Nobelhof 1

Het bestuur van de Historische Vereniging Sint-Pancras is bijzonder trots op haar eigen onderkomen op Nobelhof 1. Hoewel er nog heel veel moet gebeuren, voordat de officiële opening kan plaatsvinden, wilden we onze trouwe medewerkers en sponsoren alvast een kijkje laten nemen tijdens een inloopmiddag 14 juli. Veel vrijwilligers maakten van deze gelegenheid gebruik. De foto’s (van Mary Geluk) in het foto album geven een impressie van dit gezellige samenzijn. 


"Onthullingen van een terrorist" door Charles Destrée


De heer Charles Destrée, zoon van de Sint Pancrasser huisarts dokter Destrée, vraagt uw aandacht voor de herziene uitgave van zijn boek “Onthullingen van een terrorist”. Een historisch rapport over de jacht in Sint Pancras door de Sicherheitsdienst/Gestapo op “communistische terroristen” op 25 april 1945.

 

Het boek is te bestellen op bol.com of bruna.nl.


Nobelhof 1

De werkzaamheden in Nobelhof 1 zijn in volle gang, de metamorfose van het oude Witte Kruis-gebouw is ongelofelijk! 

 

Het begint er nu toch echt naar uit te zien dat we binnen afzienbare tijd ons eigen onderkomen kunnen betrekken.

 

Daarom even een korte stand van zaken:

 • Inpandig zijn de grootste werkzaamheden gereed, momenteel wordt sanitair en CV-installatie geplaatst. 
 • Elektra en alarminstallatie moeten nog worden afgemonteerd. 
 • Schilderwerkzaamheden worden momenteel uitgevoerd door Espeq (leerlingenstelsel), alles staat in de grondverf, verwachting is dat de werkzaamheden in week 10 zijn afgerond. 
 • Zandcementvloer wordt 27 februari gestort, daarna kunnen wanden gesausd worden. 
 • M.b.t. de vloer(bedekking) wordt binnenkort een besluit verwacht. 
 • Keuken wordt binnenkort verwacht. 
 • Datum definitieve oplevering nog niet bekend, we hopen op april 2017. 
 • Na oplevering zal grondig moeten worden schoongemaakt. 
 • Na de schoonmaak kan worden overgegaan op plaatsen verlichting en de verdere inrichting.

 


Oude berichten zijn hier in het archief te vinden