Nieuw najaarsprogramma Regionaal Archief

Nieuw najaarsprogramma Regionaal Archief

Cursussen en gratis rondleidingen 450 jaar Alkmaar Ontzet

 

ALKMAAR – Het Regionaal Archief in Alkmaar heeft ook dit najaar weer een afwisselend aanbod aan cursussen en workshops. Wegens het grote succes staan bovendien de gratis rondleidingen in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet opnieuw op het programma. De activiteiten bieden iedereen de kans kennis te maken met het archief of de kennis juist te verdiepen.

 

Lees verder onder de rubriek Regionaal Archief


Finale van de 11 Dorpentocht biljarten

Op 24 juni 2023 werd de finale van de 11 Dorpentocht biljarten gespeeld. Deze 11 dorpen uit de regio Langedijk streden om het kampioenschap. De biljartteams moesten een goed doel opgeven uit hun dorp. Het team van Sint Pancras had de Historische Vereniging Sint-Pancras opgegeven als goede doel.

De winnaar en de nummer twee kregen respectievelijk € 1000,00 en
€ 500,00 voor het goede doel van hun keuze. In de finale streden de teams van Dirkshorn en Sint Pancras om de eerste en tweede prijs.

Dirkshorn was de gelukkige winnaar van de eerste prijs en het team van Sint Pancras mocht de cheque van € 500,00 in ontvangst nemen.

De Historische Vereniging Sint-Pancras is zeer verheugd met dit prachtige cadeau en dankt de spelers van team Sint Pancras heel hartelijk! De dame en mannen die deze prestatie hebben geleverd zijn: Gera Knol, Robbert Biegstraaten, Arie Krul en John Swinkels.


Inloop(zaterdag)middagen

De Historische Vereniging Sint Pancras heeft in haar clubhuis Nobelhof 1 iedere 1ste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur een vast inloopmoment. Een ieder is welkom om even kennis te maken met de activiteiten van de vereniging of zelfs lid te worden.

De koffie of thee staat klaar!

 

Op zaterdag 7 oktober 2023, zaterdag 4 november 2023, zaterdag 2 december 2023, zaterdag 6 januari 2024, zaterdag 3 februari 2024, zaterdag 2 maart 2024 en zaterdag 6 april 2024.


3/4 november presentatie in dorpshuis 'de Geist'

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november geeft Klaas de Graaf een presentatie met de titel "Onderweg op de Benedenweg, van Noord- tot Zuidend", in dorpshuis de Geist. Aanvang 3 november / 20:00 uur, 4 november / 14:00 uur.

Leden van de Historische Vereniging Sint-Pancras kunnen GRATIS kaarten ophalen (max. 2 p.p.) bij Jan Steltenpool, Sperwer 18 of Jaap de Wit, Van de Vijzellaan 11. Niet leden of extra kaarten: € 5.- p.st. Leden buiten Sint Pancras kunnen kaarten reserveren bij Jan Steltenpool, tel. 072-564 29 08 of janenelja@quicknet.nl en Jaap de Wit via Jaap.de.wit@ziggo.nlDownload
Presentaties op 28 en 29 oktober 2022
HVSP Presentaties oktober 2022.pdf
Adobe Acrobat document 263.1 KB

Download
Antwoorden prijsvraag nazomermarkt 2022
HVSP Antwoorden prijsvraag nazomermarkt.
Adobe Acrobat document 161.4 KB
Download
Prijswinnaars nazomermarkt 2022
HVSP Prijswinnaars nazomermarkt.pdf
Adobe Acrobat document 227.9 KB

De Historische Vereniging heeft een kort Youtube filmpje geplaatst over de geschiedenis van ons dorp https://youtu.be/Sp4jOJUSZlQ


Verslag Buurten bij Guurtje

Download
Verslag Buurten bij Guurtje
Buurten bij Guurtje 1.pdf
Adobe Acrobat document 593.9 KB

"Buurten bij Guurtje"

Op pagina 3 van onze voorjaarskrant 2022 is te vinden de uitnodiging voor de eerste "Buurten bij Guurtje". De voorjaarkrant 2022 kun je downloaden / inzien via onderstaande knop


Download
HVSP Oproep van redactie KLIN 2022
HVSP Oproep.pdf
Adobe Acrobat document 94.5 KB

Verzetslezing 2022

Donderdag 21 april 2022 zal in De Binding te Zuid-Scharwoude de jaarlijkse verzetslezing, georganiseerd door het 4 mei comité, plaatsvinden. Spreker is Arie Kaan en het thema is: Langedijk en de oorlog in Nederlands-Indië.

 

Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en de toegang is vrij.

 

 


Regionaal Archief, cursussen voorjaar 2022


Alkmaars Historisch Café: Willem Schermerhorn


Regionaal Archief: Burgerlijke Stand online


Klin 36, editie 2021, is uitgebracht,

zie https://www.hvsint-pancras.nl/de-klin/


Publicatie jaarstukken 2020. Overeenkomstig de ANBI-voorschriften zijn de jaarstukken 2020 zoals die zijn vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 27 oktober 2021 opgenomen op onze website zie: https://www.hvsint-pancras.nl/vereniging Te vinden bijna onderaan de pagina


Uitslag fotopuzzel van de krant van mei 2021

Veel deelnemers prijsvraag Bruggen in de krant van mei 2021

 

De redactie van de Verenigingskrant - editie mei 2021 -, ontving een record aantal reacties op de ‘Bruggen’ fotopuzzel. Bijna 50 deelnemers stuurden het goede antwoord in: NOBELHOF. Door loting werd uit drie leeftijdscategorieën een winnaar gekozen en op 5 juli 2021 vond de prijsuitreiking plaats in het Verenigingsgebouw aan het Nobelhof in Sint Pancras. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tineke Venneker overhandigt de prijs aan Thijs Pompert. (Foto: Koos Schoonhoven)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzitter Jos Neve feliciteert de prijswinnaars. (Foto: Koos Schoonhoven)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars zijn Justin en Falicia Laponder, Thijs Pompert en Jeanette Strijbis.

Zij ontvingen een cadeaubon ter waarde van 25 euro en een nostalgische trommel met inhoud. Alle deelnemers aan de prijsvraag kregen een fraaie schrijfpen als dank voor hun meedoen.  (Foto: Koos Schoonhoven)


Download
Van varen naar rijden in Geestmerambacht
Speciale aanbieding voor leden, klik op de downloadknop
Verhalen over de ruilverkaveling van de polder Geestmerambacht
Tussen 1964 en 1979 ging de voormalige polder Geestmerambacht volledig op de schop. Na tientallen jaren van voorbereiding stemden bijna alle landeigenaren in het Geestmerambacht in 1964 vóór de ruilverkaveling. De vaarpolder, bekend als het Rijk der duizend Eilanden, onderging een metamorfose tot rijpolder. .......
VAN VAREN NAAR RIJDEN Geestmerambacht.pd
Adobe Acrobat document 717.0 KB

Download
Historische wandelingen 2021
HVSP Historische wandelingen 2021.pdf
Adobe Acrobat document 305.1 KB

Gratis online lezing van het Historisch Café "Het Noord-Hollandslandschap, het vlakke land als inspiratie


Gratis online presentatie van het Regionaal Archief  "De familie Drukker en de tragiek van joods Alkmaar"


Herdenking fusillade 15 april 1945

Sint Pancras 15 april 2021:
Vanochtend heeft een delegatie van het bestuur stil gestaan bij het monument aan de Bovenweg tijdens de sobere herdenking van de fusillade van 20 verzetsmensen op 15 april 1945. Zij zijn gefusilleerd als represaille voor het opblazen van een spoorbruggetje, door het verzet, in de lijn Alkmaar – Heerhugowaard.
 
Op het grasveld van Het Nobelhof hangt daarom de vlag halfstok!

Uitstellen Algemene Ledenvergadering 2021 naar najaar 2021

Update: Op 27 oktober 2021 heeft de Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden.

Gezien de geldende en nog te verwachten COVID-19 maatregelen heeft het bestuur van de Historische Vereniging Sint-Pancras besloten de Algemene Ledenvergadering 2021, die normaliter in maart 2021 gehouden zou worden, uit te stellen tot het najaar 2021. We hopen dat dan de vaccinatie tegen COVID-19 voldoende is om de Algemene Ledenvergadering verantwoord te organiseren. Uiteraard houden wij u op de hoogte.


Presentatie door het Regionaal Archief te Alkmaar over Alkmaar-Noord in de jaren tachtig van de vorige eeuw


Download
Verjaardagskalender t.g.v. 35-jarig bestaan van de vereniging
Voorbeeld van onze verjaardagskalender, gratis voor leden!
HVSP verjaardagskalender 35-jarig bestaa
Adobe Acrobat document 3.9 MB

IS AFGELAST DOOR REGIONAAL ARCHIEF I.V.M. COVID-19 MAATREGELEN !!

Digitale middag over familiegeschiedenis, tips bij het zoeken naar voorouders die migreerden

zie https://www.hvsint-pancras.nl/regionaal-archief


Publicatie jaarstukken 2019. Overeenkomstig de ANBI-voorschriften zijn de jaarstukken 2019 zoals die zijn vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 30 september 2020 opgenomen op onze website zie: https://www.hvsint-pancras.nl/vereniging Te vinden bijna onderaan de pagina


Historische verhalen over het Beleg van Alkmaar, Regionaal Archief presenteert bronnen digitaal, zie https://www.hvsint-pancras.nl/regionaal-archief

 


Afgelasting Open Monumentendag 2020

 

 

 

 

PERSBERICHT

 

Geen Open Monumentendag 2020 in Langedijk

Helaas dit jaar geen vlag in top bij de Langedijker monumenten tijdens de landelijke Open Monumentendag. Zaterdag 12 september zijn bijna alle monumenten vanwege de coronacrisis gesloten en alle geplande activiteiten zijn afgelast. De monumenten zijn natuurlijk wel de moeite waard om van buiten te bekijken, dus er wordt tegen die tijd een fietsroute beschikbaar gesteld die langs alle Langedijker pareltjes gaat. Zo kunt u toch een beetje genieten van al het mooie erfgoed binnen de gemeente.
Het organiserend comité belooft er alles aan te doen om er in 2021 een succesvolle en bruisende editie van te maken. Daar zien we naar uit!

 

De Open Monumentendag wordt jaarlijks in samenwerking met de monumenteigenaren georganiseerd door de Gemeente Langedijk, Stichting Toeristische Promotie Langedijk, Stichting Langedijker Verleden en de Bibliotheek Langedijk.

Download
Fietsroute Open Monumentendag 2020
Fietstocht Open monumentendag.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

Afgelasting presentatie oktober 2020

Het beloofde weer een fantastische presentatie te worden in oktober van dit jaar.

 

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten om de jaarlijkse presentatie (2020) af te gelasten in verband met de maatregelen die door het kabinet zijn voorgeschreven als gevolg van het Coronavirus. 

Ondanks de versoepeling van de maatregelen is het onmogelijk om een geschikte locatie te vinden waar de 1,5 meter regel op een verantwoorde wijze kan worden uitgevoerd. 

Tevens hecht het bestuur grote waarde aan het sociale contact tijdens en na de presentatie. Ook dit blijkt onmogelijk en onverantwoord te zijn onder de huidige omstandigheden.

 

We zullen alles in het werk stellen om in 2021 de presentatie alsnog te laten plaatsvinden, we houden u op de hoogte.

 

Het bestuur

 


Krant 2020 is uit, zie https://www.hvsint-pancras.nl/de-krant/


Oudste geluidsopname te horen bij Regionaal Archief

https://www.hvsint-pancras.nl/regionaal-archief/


Online avond over de Tweede Wereldoorlog Regionaal Archief presenteert digitaal evenement

https://www.hvsint-pancras.nl/regionaal-archief/


Verzetten Algemene Ledenvergadering en Buurten bij Guurtje!

 

Het bestuur van Historische Vereniging Sint-Pancras heeft besloten om de Algemene Ledenvergadering (18-03-2020) en Buurten bij Guurtje! (28-03-2020 en 04-04-2020), mede gezien het advies dat door de regering is gegeven, uit te stellen tot een nader vast te stellen datum. Uiteraard houden wij u op de hoogte!


Cursussen Regionaal Archief

Cursussen over Tweede Wereldoorlog en archieven, nieuwe cursusreeks Regionaal Archief van start, zie https://www.hvsint-pancras.nl/regionaal-archief/


Zoektocht naar nabestaanden "Zwarte Zondag"

De Historische Vereniging Sint-Pancras en de gemeente Langedijk zoeken nabestaanden en familieleden van de twintig slachtoffers, die op zondag 15 april 1945 (Zwarte Zondag) zijn gefusilleerd in Sint Pancras. Jaarlijks worden de slachtoffers op die datum herdacht bij het monument bij de spoorwegovergang aan de Bovenweg. In het kader van 75 jaar bevrijding willen de Historische Vereniging, het 4-5 mei comité en de gemeente zoveel mogelijk nabestaanden in 2020 de herdenking laten bijwonen als speciale genodigden.

Heeft u informatie dan graag een bericht naar: info@hvsint-pancras.nl


Overhandiging 1e exemplaar van KLIN 34 (2019)

Op 13 december 2019 is voor de tweede keer DE KLIN officieel gepresenteerd in ons verenigingsgebouw aan het Nobelhof. Aanwezig waren de uitgenodigde auteurs van artikelen en anderen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de KLIN.


Actueel

Lezing over vliegveld Bergen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Historische Vereniging Sint-Pancras.

 

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert de Historische Vereniging Sint-Pancras een tweetal lezingen over vliegveld Bergen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze lezingen worden gehouden door Hans Nauta. Hans Nauta doet al meer dan 30 jaar gedetailleerd onderzoek in binnen- en buitenlandse archieven naar alle aspecten van de luchtoorlog boven Noord-Holland.

 

De lezingen worden gehouden in dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7, 1834 GN Sint Pancras.

Lezing 1 van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.

Lezing 2 van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

 

Vliegveld Bergen neemt een belangrijke plaats in tijdens de luchtoorlog van 1940 tot 1945 boven deze omgeving. Dit van oorsprong Nederlands vliegveld werd door de Duitse Luftwaffe gebruikt als dag- en vooral nachtjagerbasis.

Vanaf het vliegveld werden gedurende de oorlog diverse geallieerde toestellen neergeschoten en omgekeerd werd vliegveld Bergen meerdere malen met wisselend succes gebombardeerd.

Ondanks dat het vliegveld in 1944 onklaar werd gemaakt voor verder gebruik zou dit veld nog een belangrijke rol gaan spelen tijdens de voedseldroppingen in mei 1945. 

 

Tijdens de lezing komen alle bovenstaande aspecten uitgebreid aan de orde. De lezing wordt ondersteund door een grote hoeveelheid nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal, in de vorm van unieke (lucht)foto’s. Tevens worden er stukjes filmmateriaal getoond van o.a. de voedseldroppingen in 1945 op Vliegveld Bergen.

 

Kaarten:

Omdat we niet meer dan 200 mensen mogen toelaten, werken we met toegangskaarten. Voor leden van de Historische Vereniging Sint-Pancras zijn deze kaarten gratis af te halen. Niet-leden betalen € 5,00.

De kaarten zijn af te halen op de volgende adressen:

Jaap de Wit, van de Vijzellaan 11 en Jan Steltenpool, Sperwer 18.

 

Alleen voor leden BUITEN Sint Pancras bestaat de mogelijkheid om kaarten te reserveren via telefoonnummer: 072-564 29 08 of via e-mail: janenelja@quicknet.nl

 


HISTORISCHE WANDELINGEN SINT PANCRAS

De Historische Vereniging Sint-Pancras verzorgt historische wandelingen door het dorp. Onder leiding van een gids worden de mooiste en interessantste plekjes van het dorp bezocht. Zelfs geboren en getogen Sint Pancrassers moesten bekennen dat ze heel veel dingen hadden gehoord en gezien die ze nog niet wisten. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over ons prachtige dorp.

 

Op afspraak kan een wandeling worden gemaakt van ± 3 km. die 2 uur duurt. U kunt zelf bepalen hoe laat u wilt starten. De wandelingen beginnen vanaf ons verenigingsgebouw aan het Nobelhof 1, 1834 VA Sint Pancras. Maximale groepsgrootte: 8 personen. U kunt zich opgeven op één van de onderstaande adressen:

·        Jan Steltenpool, Sperwer 18. Tel. 072-5642908. E-mail: janenelja@quicknet.nl 

·        Jaap de Wit, Van de Vijzellaan 11 Tel. 072-5642906. E-mail: jj.wit@ziggo.nl

Foto: Mary Geluk

Voor alle wandelingen geldt uiteraard dat er een gids beschikbaar moet zijn. 

De wandelingen zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de verenigingskas wordt zeer op prijs gesteld.

 


V(rijwilliggers) C(entrale) R(egio) A(lkmaar), Vrijwilligers Bedankt


De VCRA (Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar organiseert Vrijwilligers Bedankt voor vrijwilligers in de gemeente langedijk.

 

klik op de link voor meer informatie en eventueel aanmelden;

https://content.mailplus.nl/m10/links/vcra/txt31389609/fcFQRGQ22S24EL9

 


Jubileum Dorpshuis De Geist

In het weekend van 10, 11 en 12 mei viert Dorpshuis De Geist haar 40-jarig bestaan. Dit gaat gepaard met allerlei activiteiten. Een van die activiteiten is een historische wandeling door het dorp op zaterdag 11 mei. De 8 gidsen van de Historische Vereniging Sint-Pancras stellen zich belangeloos beschikbaar om de deelnemers een mooie en interessante wandeling voor te schotelen.

Opgeven kan tot uiterlijk 5 mei via secretariaat@dorphuisdegeist.nl

Foto: Mary Geluk

Wilt u nog meer foto's van de officiële presentatie van De Klin no. 33 2018 zien?

Klik dan hier:

Overhandiging eerste exemplaar De Klin nr. 33

Op vrijdag 14 december j.l. mocht de voorzitter van de redactiecommissie, de heer Frans Hand, het eerste exemplaar van De Klin nr. 33 feestelijk overhandigen aan de heer Piet Keizer. Piet is al vele jaren de vraagbaak van de vereniging. Bovendien is hij een trouwe medewerker, waar nooit een vergeefs beroep op wordt gedaan, terecht door Frans omschreven als "de stille kracht".

 

foto: Mary Geluk


Bijeenkomst Zusterverenigingen

Het is inmiddels een goede traditie, dat de regionale Historische Verenigingen/Stichtingen eenmaal per jaar bij elkaar komen om kennis te maken met elkaar, kennis te nemen van elkaars verenigingsgebouw en vooral te leren van elkaars expertise en nieuwe inspiratie op te doen. Omdat de Historische Vereniging Sint Pancras sinds kort de trotse bezitter is van een gloednieuw eigen onderkomen, had onze vereniging de eer om dit jaar gastheer te zijn voor de jaarlijkse bijeenkomst. Uitgenodigd waren de verenigingen/stichtingen van Akersloot, Alkmaar, Bergen, Castricum, Egmond, Heerhugowaard, Heiloo, Koedijk, Langedijk, Limmen en Oudorp.

Na een gastvrij ontvangst met koffie, thee en koek, verwelkomde voorzitter Jos Neve om 20.00 uur alle genodigden.

Hij memoreerde vooral het belang van de vele plaatselijke historische verenigingen als schakel tussen verleden, heden en toekomst. Hij verbaasde zich over de enorme hoeveelheid informatie en geschiedschrijving die de verenigingen vastleggen in hun tijdschriften en jaarboeken (het is nl een goede gewoonte dat de verenigingen deze naar elkaar toesturen). Vervolgens gaf de voorzitter het woord aan penningmeester Peter Tergau. 

Peter schetste het lange proces, dat heeft geleid tot de totstandkoming van ons eigen verenigingsgebouw. Zijn betoog werd ondersteund door het tonen van vele foto's. Daarna kondigde de voorzitter de heer Rob Basten aan. 

Samen met Suzanne Jong is hij eigenaar van molen A, beter bekend als de trots van Sint Pancras, de Twuyvermolen.

In zijn presentatie schetste Rob de gescheidenis van de  Twuyvermolen, als een van de vele molens die hebben bijgedragen aan de waterhuishouding van het Geestmerambacht. De komst van een gemaal bij de Langebalkbrug in Noord Scharwoude maakte de functie van de molens overbodig. Gelukkig is de Twuyvermolen behouden gebleven. De vele prachtige foto's van de restauratie van de molen gaven een indruk van deze enorme klus en van een staaltje vakmanschap van de uitvoerenden. Verder ging Rob in op de vraag hoe je jongeren kunt interesseren voor de molen c.q. de eigen lokale geschiedenis. Dit is veel breder dan te kijken naar je eigen dorp/erfgoed.

Wellicht is dit aanleiding tot meer samenwerking en/of uitwisseling van informatie tussen historische verenigingen in de omgeving. 

Na deze inspirerende en buitengewone informatieve presentatie sloot voorzitter Jos Neve het officiële gedeelte van de avond, niet nadat hij eerst had gevraagd waar volgend jaar de bijeenkomst zal plaatsvinden. De Historische Vereniging Oud Heiloo bood zich spontaan aan, temeer omdat ook zij de beschikking hebben over een nieuw verenigingsgebouw.

Onder het genot van een drankje en hapje, gepresenteerd door onze enthousiaste gastvrouwen, werd er nog gezellig nagepraat en werden onderlinge ideeën uitgewisseld.


Verenigingsgebouw Historische Vereniging Sint-Pancras officieel geopend.

Na een proces van jaren kon op 14 september 2018 eindelijk de vlag uit. De Historische Vereniging Sint-Pancras heeft haar eigen verenigingsgebouw. Natuurlijk ging dit met de nodige ceremoniën en feestelijkheden gepaard.

 

Trots verwelkomde voorzitter Jos Neve de 60 genodigden, onder wie de leden van verdienste Anton Bal en Bram Kout, wethouder Jasper Nieuwenhuizen, mevrouw Hannie Coolen-van Meeteren, bestuur en medewerkers van de vereniging. In het kort schetste de voorzitter de geschiedenis van de vereniging van de oprichting in 1985 tot de totstandkoming van dit prachtige eigen verenigingsgebouw. Hierbij memoreerde hij ook de verschillende hobbels die genomen moesten worden met de gemeente Langedijk. Vervolgens gaf hij het woord aan wethouder Jasper Nieuwenhuizen.

 

 

De wethouder ging uiteraard in op de woorden van de voorzitter en kon tevreden vaststellen dat de hobbels grotendeels zijn vlak gestreken. Hij onderstreepte het belang van de Historische Vereniging voor Sint Pancras en feliciteerde de vereniging met dit prachtige onderkomen. Hij deed dit met de overhandiging van een oude stembus van de gemeente Sint Pancras, die in het begin van de vorige eeuw werd gebruikt.

 

 

 

Hierna gaf de voorzitter het woord aan mevrouw

Hannie Coolen-van Meeteren. Hannie Coolen is de dochter van de heer Van Meeteren, een van de 20 oorlogsslachtoffers van wie de naam gegraveerd staat in het monument bij de spoorwegovergang. Ieder jaar bij de herdenking van de fusillade op 15 april richt mevrouw Coolen-van Meeteren het woord tot de leerlingen van de Sint Pancrasser basisscholen. Met haar woorden weet ze de leerlingen ieder jaar weer bijzonder te treffen.

 Tijdens een van haar laatste toespraken gaf ze aan dat ze twee beeldjes had gemaakt die ze graag aan de Historische Vereniging Sint-Pancras wilde schenken als dank voor het in ere houden van de 20 slachtoffers. De toenmalige voorzitter Bram Kout stelde voor om de overhandiging te laten plaatsvinden tijdens de officiële opening van het verenigingsgebouw.

 

 

Na de woorden van mevrouw Coolen-van Meeteren verzocht de voorzitter iedereen naar buiten te gaan voor de officiële openingshandeling door de leden van verdienste, de heren Anton Bal en Bram Kout.

 

Beide heren hebben geen zitting meer in het bestuur, maar zetten zich nog met hart en ziel in voor de vereniging. Door hen te vragen om de officiële opening te verrichten wil het bestuur haar grote dankbaarheid en respect tonen aan beide heren. Met het hijsen van de Sint Pancrasvlag was de opening een feit.

In zijn dankwoord benadrukte Bram Kout de belangrijke rol die de heer Rob Logger heeft gespeeld in de overname en totstandkoming van dit prachtige verenigingsgebouw.

 


Oude berichten zijn hier in het archief te vinden